Нови филм Емира Кустурице «На млечном путу» није уврштен у програм Канског фестивала, а режисер претпоставља да се то догодило због његових добрих односа са Русијом.

Одбијање да прихвати филм на којем је Кустурица радио четири године и у коме главну улогу игра Моника Белучи, жири је образложио тиме што је филм послат након назначеног рока, због чега његови чланови нису имали времена да га погледају.

monika-bond-glavna

„Филм је послат, али нису га чак ни погледали. Ја то оцењујем као неку врсту ударца или плате због пријатељских односа са Председником Русије“, рекао је Кустурица за московску Националну службу новости, а преноси Срна.

Према његовим речима, никада раније разлог за одбијање учешћа на фестивалу није била чињеница да је филм послат после назначеног рока.

Дан после објављивања списка учесника Канског фестивала, Кустурица и његов «Но смокинг оркестра» су одржали концерт у Паризу који је почео извођењем руске химне.

Публика је одлично прихватила ову идеју, а многи су химну слушали стојећи.

„Био је то изврстан концерт. Због чега смо одлучили да почнемо управо од химне Русије? То је лепо, она нам се свиђа“, рекао је Кустуричин продуцент Мирко Раденовић.

Кустурица је, иначе, изјавио да жели да сними филм на руском језику и да искористи Крим као простор за снимање.

Ката

Тагови: ; ;