Данас, 17. априла, на дан погибије Милице Ракић, у насељу Економија у Батајници одржан је помен малој новомученици и свим цивилним жртвама и погинулим војницима и официрима за време агресије НАТО 1999. године. Помен је одржан поред спомен-чесме, подигнуте пре три године у њену част.

 

119519cd-0f0d-4a45-bd7d-2d6d77bbd74b

 

На спомен-чесми су уклесани стихови Добрице Ерића:

 

«Чико, ја тебе гледам с неба

И видим те на црној птици

Ја сам онај мамин цвет-беба

који си убрао у Батајници.

 

И да ти кажем само још ово

Па иди и заборави ме

Мама ће да ме роди поново

И даће ми још лепше име»

 

a54cbba4-d8c3-45c7-96bb-062e78696ef6

 

Затим је на суседном игралишту спортског центра „Милица Ракић“ одржан протест под геслом „СРБИЈУ БЕЗ НАТО-а, ЈЕР ЗЛОЧИНИ НЕ ПРЕСТАЈУ“. Организатори помена и протеста били су Покрет за Србију и удружење Част отаџбине Републике Српске.

 

На протесту су говорили ЗОРАН САМАРЏИЋ, председник Покрета за развој Батајнице, у име грађана овог београдског насеља, а затим САША РУДИЋ, потпредседник Покрета за Србију, Пуковник  БРАНИСЛАВ ОКУКА, ратни командант специјалног одреда полиције Републике Српске, председник Извршног одбора удружења Част отаџбине, Пук.ЉУБИНКО ЂУРКОВИЋ, ратни командант одбране Кошара, командант херојске 125. моторизоване бригаде, потпредседник Покрета за Србију, адвокат ГОРАН ПЕТРОНИЈЕВИЋ, шеф тима одбране Радована Караџића, заменик председника Покрета за Србију, ДУШАН КОЗИЋ, ратни председник Владе Републике Српске, члан Одбора оснивача удружења Част отаџбине, и ВЛАДИМИР КРШЉАНИН, амбасадор СРЈ, књижевник и научни радник, председник Српског одељења Међународне словенске академије из Москве, председник Покрета за Србију. Водитељ скупа је била Катарина Момировић, студент из Београда, вршњакиња Милице Ракић.

 

 

 

Србија је пречица из земаљског у вечни живот којом је прешла Милица Ракић, а тај њен пут је народ одмах видео, препознао и заувек запамтио. То је лекција како се постаје светитељ и зашто 800 пута јачи НАТО није успео да нас победи, па је од крстарећих ракета и осиромашеног уранијума прешао на крстареће манијаке са осиромашеним духом који хистерично вичу „промените свест!“, рекао је Владимир Кршљанин.

 

Све су нам отели. Али неће нам отети ни Светог Саву ни Свету Милицу!

 

НАТО фашизам је савршенији од Хитлеровог. Његов терор трпимо већ 25 година. Најпре смо му се 10 година успешно и херојски супротстављали, толико успешно да и 15 година пошто нас је НАТО формално окупирао, свет и даље верује у нас. Будимо и ми непоколебљиви у својој вери!

 

Успешно смо му се супротстављали јер смо се ујединили у вери у све најбоље из наше историје. Наша вера је наша историјска свест. Учећи од нас, тако исто се ујединила савремена Русија и постала несумњиви предводник највећег, економски и војно најмоћнијег, духовно супериорног дела човечанства са својим структурама у успону које се зову БРИКС, ШОС, ОДКБ, Евроазијски Економски Савез.

 

Захтевамо МОМЕНТАЛНУ СУСПЕНЗИЈУ, ОТКАЗИВАЊЕ И ПОНИШТАВАЊЕ СВИХ СПОРАЗУМА СРБИЈЕ СА НАТО ПАКТОМ!

 

Милица је вечна, Србија је вечна! Живела Србија!“

 

48545561-2ff8-470b-9545-1958d9175dfe

 

Невероватна је лакоћа којом се ових дана у Србији,  злочиначко НАТО бомбардовањe ове земље и њеног народа, покушава замаскирати! Још је невероватнија лакоћа којом ту сулуду ситуацију прихватамо, лакше но икада раније. Како успевамо да ћутимо и рачунамо, да прерачунавамо да нас не кошта ако проговоримо, — Бранислав Окука.

 

Православна господо, ко има тај луксуз да крвнике ставља у контекст пријатеља? Ти зликовци покушавају да нас пројкетују у раван која би за резултат имала вредност једнаку нули.

 

Зашто то раде? Само из једног разлога јер су нам наменили судбину у којој треба да нестанемо, а да би нестали морају да нас поново убијају. Нас, наше очеве, наше мајке и нашу децу. Да ли сте чули да се неко извинуо за Милицу, Републици Србији или за Слађану (Кобас), Републици Српској?

 

Наравно да нисте, јер у опште прихваћеном ћутању и опште прихваћеном квалификовању кривица Српску децу је дозвољено убијати. Јер у њиховим плановима наша будућност је такође једнака нули.

 

С тога ми данас, уз помоћ Бога, почињемо једну молитву небеској  Милици, да нико и никада не сме да заборави ко су и какви су зликовци сејали смрт те 1999.године.  и уз молбу том Анђелу да заштити све Милице, садашње и будуће на српској земљи која је наша отаџбина. А вама свима који сте данас дошли овде, хвала! Јер сте дио те молитве и што ћете са овога места понети јасну поруку да од часне отаџбине нема ништа светије!

 

Предраг Зликовац

Тагови: ; ; ;