Рукометаши Риболе Каштела су током утакмице против Вараждина певали усташке песме и вређали Србе, али и легендарног играча Замета из Ријеке Милана Узелца.

 

SP-RUKOMET_620x0

 

Невиђени скандал догодио се после утакмице 26. кола хрватске Премијер лиге између екипа Вараждина и Риболе Каштела.

 

Хрватски медији наводе да су играчи Риболе Каштела из Каштел Сућерца певали усташке песме којима су вређали Ријеку, Србе, као и легендарног играча Замета из Ријеке Милана Узелца.

 

Голман Каштела Јуре Галић, снимак ових песама послао је мобилним телефоном играчу Замета Паулу Гроздеку.

 

» Овај срамни инцидент догодио се после утакмице Вараждин — Рибола Каштела. Аудио запис сам чуо у аутомобилу. После утакмице орила се песма у стилу: Ријечки Срби, ријечке п…., Србе на врбе. То ме је страшно погодило, јер тај дечко који је снимао тај голманчић Галић очигледно не зна колико је Ријека дала репрезентативаца, колико је играча носило дрес Хрватске» — рекао је за «Нови лист» тренер Замета Валтер Матошевић и додао:

 

«Реч је о евидентној мржњи. Галић је био коловођа те приче, а у свлачионици је певала цела екипа, што ме још више боли».

 

Челници Риболе Каштеле оградили су се од инцидента и осудили га тврдећи да ће са Галићем бити раскинут уговор.

 

Градоначелник Ријеке Војко Оберснел жестоко је осудио овакво понашање.

 

«Згрожен сам и разочаран нетрпељивошћу коју су показали играчи Риболе Каштела према Ријеци, Ријечанима и људима друге националности. Ужасава ме чињеница да млади људи после утакмице у свлачионици одлуче да сниме себе како певају хушкачку, претећу песму и тај снимак пошаљу играчима другог клуба. Нема оправдања за тај поступак, који се уклапа у недовољно чврсте и јасне осуде фашизма. Уместо тога сведоци смо кокетирања с усташтвом»- рекао је, између осталог, градоначелник Ријеке Војко Оберснел.

Тагови: ;