Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

23:43

 

Последња два сата интензивно траје напад на северне и западне делове Доњецка. У току је напад на Зајцево и Широку Балку. Ситуација је нестабилна и у Докучевску као и на југу ДНР.

20:50

 

Током  поподнева и вечери укронацисти су наставили са гранатирањем северних предграђа Доњецка. Такође су нападали и Горловку, посебно Зајцево.

 

Локално становништво саопштава да се напади врше од Докучевска до границе са ЛНР дуж целе линије фронта.

 

15:45

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјински нацисти су за протекла 24 сата 329 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Зајцево, Широку Балку, Веселое, Волво центар, Докучевск, Јасиновату, Петровски и Трудовски рејон Доњецка, и јасиноватски пункт. Током гранатирања Зајцева рањена је једна мештанка. Она се тренутно налази у Горловки у болници и њено здравствено стање је тешко.

 

Укронацисти су јуче око 18:00 у Красноармејск довукли још једну војну јединицу. Ова јединица има на себи црне униформе и очекује се њено пребацивање у зону ато.

 

Становништво Мариупоља саопштава да је на царински терминал железничке станице допремљен терет сумњивог садржаја, који је уз помоћ крана одвежен у правцу северног излаза из града.

 

 

 

13:15

 

Протекле ноћи од 22:10 до 00:00 украјински нацисти су нападали насеље Зајцево северно од Горловке. Такође је гађан и рудник Гагарин у близини Горловке и том приликом је рањена једна локална мештанка.

Током ноћи укронацисти нису мировали ни на осталим деловима линије фронта. Нападали су Докучевск, Јасиноватски пункт, Петровски и Куибишевски рејон Доњецка као и Волво Центар.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР ситуација се није изменила и може се дефинисати као напета са очекивањем напада.

 

 

 

Тагови: ;