Председнику Руске Федерације Владимиру Путину је пошло за руком «да се извуче» после «запоседања и анектирања Крима», рекла је Медлин Олбрајт. По њеном мишљењу, руски лидер сеје национализам да би грађанима Русије скренуо пажњу са тога да је Русија Бангладеш са нуклеарним оружјем.

Олбрајтова

Бивша шефица америчке дипломатије Медлин Олбрајт је, у интервјуу бечком дневнику Пресе, рекла да је Путин официр КГБ-а који жели да има контролу и верује да су се сви уротили против Русије, што није тачно. Изјавила је и да Русија све време провоцира друге државе, а затим се осећа увређеном.

 

„Сита сам тога што се стално траже оправдања за поступке Москве“, рекла је она за немачки лист „Пресе“.

 

 

Својим акцијама председник Русије покушава не само да дискредитује и подели Европску унију, већ и да протера НАТО из зоне свог утицаја.

 

«Путин је паметан, али веома зао човек, официр КГБ-а који жели да има контролу и верује да су се сви уротили против Русије, што није тачно. Путин у рукама има лоше карте, али веома вешто игра.»

 

 

Олбрајтова је, на констатацију да је Путин постигао свој циљ да поново усправи Русију, рекла да је то учинио тиме што је први пут после 1945. једну другу земљу у Европи запосео и анектирао – Крим у Украјини.

 

Према њеним речима, Путин је у Сирији интервенисао само да би скренуо пажњу са Украјине и поново ојачао утицај Москве на Блиском истоку.

 

«Морам подвући да САД немају проблем са Русијом, све док не окупира неку другу државу», рекла је Мадлен Олбрајт.

 

 

Изразила је забринутост и зa ЕУ оценивши да се она распада због хипернационализма. Истиче и да у свету постоје проблеми за чије решавање је потребно више земаља, а САД не желе да буду светски полицајац, нити су империјалистичка земља.

 

Коментари читалаца на сајту «Пресе»:

dottoremondsee: Он би био зао када би покренуо нуклеарни рат. Не би морао много да се труди. А чини се да је за такав сценарио више заинтересована ова дама. Да Путин није учинио нешто по питању Сирије, не би било никаквих резултата. Од малена волим САД, али у последње време САД је тешко волети.

 

derEiermann: Извините, шта сте рекли? То говори она која је дозволила да се бомбардује Балкан зарад економских интереса.

 

TantePolly: Она је ратни злочинац.

 

Metternich4: То су аргументи! Аргументи жене која до данас размишља концептом Хладног рата.

 

DerÖsterreicher: Луда жена! То је та иста мадам, која је изјавила да све жене које не буду гласале за Хилари Клинтон, чека посебно место у паклу.

 

ernst alois: Зао је тај који наноси зло! Зар није тако, госпођо Олбрајт? Шта имате да кажете о рату у Ираку?

 

 

 

ИноТВ/РТС

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;