Главни уредник Спутњик Турске Турал Керимов је лишен акредитације. Новинару је такође забрањен улазак у земљу. Новинској агенцији Спутњик је већ блокиран сајт на територији Републике Турске. Ту одлуку је донела Канцеларија за телекомуникације и комуникацију земље у складу са захтевом начелника Управе безбедности.

1411695578

РТ је контактирала Турала Керимова, који је тренутно у чекаоници одељења за испитивање и проверу путника који долазе на аеродром у Истанбулу.

«У 00:40 по локалном времену сам слетео на аеродром у Истанбулу. На контроли пасоша сам задржан десет минута, након чега су ме спровели у одљење инспекције где су ме задржали још око сат времена. Напомињем да су сви запослени на аеродрому и полиција били изузетно љубазни. Тражили су ми документа: боардинг пасс, пасош, пресс-карту коју ми је издао турски генерални менаџмент за медије и боравишну дозволу. Након тога, речено ми је да сам особа непожељан у земљи», рекао нам је Керимов.

«У 14:55 идем у Москву. Пре десет минута сам завршио састанак са представником руског конзулата у Истанбулу. Са ситуацијом је упозната и амбасада у Анкари. Напомињем да је сајт Спутњика у Турској и даље блокиран», додао је новинар.

Ката

Тагови: ; ;