Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

21:30

 

Током поподнева и вечери украјинске снаге и даље не мирују. Повремено се напада Јасиноватски пункт, северна предграђа Доњецка, Спартак као и Зајцево.

 

 

16:25

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 299 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Горловку, Зајцево, Трудовски и Петровски рејон Доњецка, Доњецки аеродром, Волво центар, Спартак, Јасиновату, Докучевск. Током напада коришћено је и тешко наоружање забрањено споразумом из Минска.

 

13:53

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинска страна покушава лажима и манипулацијама да дискредитује републику. Тако су јуче украјински медији објавили информацију из «штаба АТО» о повећању снага НМ у близини линије разграничења у моменту док су обавештајни извори ЛНР објавили о кретању војне технике у правцу града Счастје.

 

12:15

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су током ноћи два пута напале ЛНР у подручју насеља Пришаб. Жртава на срећу није било.

 

Укронацисти су током ноћи интензивно нападали и територију ДНР. Нападали су традиционално Зајцево, Волво центар, Доњецки аеродром, Петровски и Трудовски рејон.

Тагови: ;