На сајту града је објављен почетак припрема Параде и термини за унос војне опреме у Тверску улицу у центру Москве. Користиће се траке као путоказ за тенкове и друга војна возила која иду са Пушкиновог трга до Кремља. Обележја ће се користити само до завршетка Параде.

 

168370973

 

Тверска улица ће дуж једног километра били подељена на шест трака. «Специјална техника наношења ће олакшати уклањање ознака после 9 маја», објашњено је у «Аутоцести».

 

Због густог саобраћаја у Тверској улици дан или два пре 9 маја је планирано да се обнове жуте ознаке да би се боја лепо видела.

 

Одлучено је да се ове године промени траса пролаза војне опреме током Параде у Москви да би се избегле стамбене области и раскрснице, чиме ће се смањити ометање нормалног живота људи, преноси ТАСС.

 

Подсетимо, званични представник војне индустрије Сергеј Суворов је рекао да ће Парада победе у Москви бити место за прво приказивање нових оклопних возила «Тигар-М», опремљених даљинским управљањем. Према писању листа «Известија», током наступа ће нови «Тигрови» бити у групи са мобилним стратешким комплексима «Јарс».

 

«Ове године трупе добијају прву производну серију оклопних возила» Тигар-М» са даљинским управљањем бојевим модулом «Арбалет-ДМ» и логично је да је војска одлучила да покаже ову нову технику на паради», рекао је Суворов.

 

Ката

Тагови: ; ;