Железничка линија Москва — Бар овог лета ће бити поново успостављена, а путници ће возом из Русије путовати преко Белорусије, Пољске, Мађарске и Србије до Црне Горе.

cg Zeleznicka-stanica-Bar_620x0

Путоваће се мало дуже од два дана, односно 53 сата, уколико воз из Москве дође у барску железничку станицу на време.

Овогодишњи први воз из Москве за Бар креће 6 јуна у 16:27, а у Бар би по реду вожње требало да стигне 8 јуна у 21:31. Према сазнањима «Новости» из «Железнице Црне Горе», воз ће саобраћати до краја септембра, пишу Новости.

«Овог лета ће воз заобилазити Украјину, па ће се из тог разлога путовати нешто дуже. У претходним годинама се показало да има интересовања за путовање из ових држава железницом и то из више разлога: знатно је јефтиније него авионом, а има и особа које се плаше летења. Воз је пријатан и сигурно превозно средство», казао је шеф јединице превоза путника железничке станице Бар Весељко Лазаревић. Он је казао да ће јавност накнадно обавести о цени карте.

Из Москве у Бар воз ће ићи понедељком и средом, а из Бара за Москву четвртком и суботом. Реч је о вагонима који ће бити прикључени возу број 9/10 «Полонез» који саобраћа између Москве и Варшаве.

Ката

Тагови: ; ;