Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

21:16

 

Током поподнева и вечери укронацисти су наставили са нападима на ДНР. Вечерас око 20:02 кренули су са нападима на Спартак и доњецки аеродром.

 

Напади се настављају и на остала северна предграђа Доњецка.Самоодбрана Горловке саопштава да је у току напад и на насеље Широка Балка.

 

 

 

 

17:36

 

Становништво окупираног Артјомовска саопштава да се у граду скупљају укропски батаљони и да планирају у скорије време напад на Горловку.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 449 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападале Зајцево, Коминтерново, Саханку, Спартак, Волво центар, Петровски рејон Доњецка, Докучевск, Јасиновату,

13:11

 

Током ноћи и јутра украјински нацисти су нападали на свим линијама фронта. од 20:00 до 02:00 нападали су Спартак, Волво центар, Зајцево, Трудовски рејон. Туку из артиљеријског оружја. У Зајцеву је од последица гранатирања уништено 6 кућа. Жртава хвала богу није било.

 

Украјинске снаге нису мировали ни у Докучевску као и на Јасиноватском пункту. У насељу Жованка, у непосредној близини Горловке доведено је нових 1оо припадника нацистичких батаљона.

Тагови: ;