Неуобичајни гест је дело српског певача Тода Елеза из Републике Српске. На тај начин је одлучио да искаже подршку Председнику Путину и братском народу са Крима који је уочи друге годишњице присаједињења Русији послао поруку грађанима у Србији да истрају у својој борби за Косово.

Он наводи да су Руси тиме доказали да није истина да Руси не знају где је Србија и да не хају за своју словенску браћу, већ напротив прате и цене сваки гест нашег народа а нарочито поштују добровољце који су превалили хиљаде километара из Србије и Републике Српске да би помогли Русима.

Народни певач Тодо, који живи и ради у Москви већ више од две деценије спевао је неколико песама посвећених руском Председнику и српским јунацима. Имали су прилике да га чују и Срби и Руси у БиХ и РФ будући да је наступао и превео неке од песама.

Елез, који је пореклом из малог Калиновика одакле је родом и српски генерал Младић, наводи да не успева често да посети завичај али да народну песму, ношњу и љубав према отаџбини носи са собом где год има прилику.

Наступао је са српским ансамблима у Москви и на промоцијама у родном Калиновику и Соколцу, мада како каже не живи од своје уметности.

За братску Русију и Путина има само речи хвале а за себе каже да се, хиљадама километара од родног огњишта, и даље се осећа као код куће у дрштву земљака и колега Руса који су већ научили неке песме и у чијем друштву ужива да пева.

Редакција портала Ослобођење је успела да ступи у везу са Елезом који је поручио да му је част запевати “Путину под прозор“ и да би волео да једног дана упозна руског Председника . Нама у Србији поручује да је слога у овом тренутнку најнеопходнија и да се “уздамо у се и у своје кљусе и у браћу Русе“, преноси srbin.info

“Песму ‘Ој Путине Руски царе’ посветио сам православној браћи Русима и Путину са надом да ће ова данашња Русија исправити грешке комуниста сада када је јака и моћна“, рекао је Елез за Ослобођење.

Ката

Тагови: ; ; ;