Баранин Адем Мустафић (35), отац троје малолетне деце, погинуо је у Сирији где се борио на страни Исламске државе. Према сазнањима „Новости“, Мустафић је из родног Бара на ратиште у Сирију пошао пре годину ипо. Иначе, завршио је Теолошки факултет и у Бару је 10-так година радио као хоџа.

Аdem

2014. године својевољно је поднео оставку у Исламској верској заједници — казао је извор Новости, додајући да је почетком седмице фамилији јављено да је Адем погинуо.
Био је ожењен. Иза њега је остало троје деце, од којих најстарији има седам година.

 

У барском насељу Сусташи живе Адемови родитељи који имају још једну ћерку.

 

— Остави фамилију и оде на ратиште. Чувај Боже памети — каже наш саговорник. Један од познаника фамилије Мустафић каже да је отац био огорчен кад је Адем донео одлуку да иде у Ирак, Сирију. Нису га могли спречити, нити га је зауставило то што оставља троје малолетне деце.

 

Адем Мустафић је, званично, пети црногорски држављанин који је последњих година страдао на ратишту у Сирији.
Према незваничним сазнањима, Мустафић је више од годину дана боравио на ратишту у Сирији, а био је један од кључних људи за врбовање омладине са црногорских простора.

 

Према писању медија, на основу извора из полиције “Мустафић је у војсци Сирије имао чин, важио је за једног од кључних људи на ратишту. Био је задужен за пријем нових ратника из Црне Горе.

Он је на ратиште отишао заједно са суграђанином Дамиром Слаковићем који је погинуо пре пола године. Слаковић је био јединац.

 

Посмртни остаци Дамира Слаковића, према сазнањима Новости, никада нису допремљени у родни Бар.

 

 

Извор

Тагови: ; ; ; ; ;