На основу међународних потерница које је расписао Биро Интерпола у Загребу, широм света до сада је ухапшено 155 Срба, од којих су 53 изручена Хрватској, а од тог броја до сада је против 20-ице поступак обустављен или је оптужба одбијена, саопштено је из документационо-информационог центра Веритас.

strbac

Како је наведено, толики број обустава поступака против лица са Интерполових потерница указује и на злоупотребу Интерпола од стране Хрватске, а поступци се обустављају или се оптужба одбија, углавном након преквалификације дела ратног злочина у оружану побуну, што има за последицу губитак обештећења за време проведено у притвору.

 

Генерал Павле Пантић шести је ухапшени Србин на подручју Црне Горе по потерницама које је расписала Хрватска за ратне злочине и сви су изручени у Хрватску.

 

Према сазнањима Веритаса, генерал Пантић је у затвору у Сплиту и дели ћелију са Драганом Васиљковићем званим Капетан Драган и генералом Бориславом Ђукићем, који је такође изручен из Црне Горе у Хрватску 8. марта ове године.

 

 

 

РТС

Тагови: ; ; ; ;