Листа “За слободну Србију — ЗАВЕТНИЦИ — Милица Ђурђевић” одржала је у Сава центру у Београду завршни предизборни скуп на којем су  представљени политички програм Заветника и кандидати за народне посланике.

 

190

 

Сала Сава центра била је мала да прими све заинтересоване госте и симпатизере Српског сабора Заветници који су дошли да изразе поверење нашој организацији и пруже подршку програму Заветника за слободну и суверену Србију!

 

Скуп је званично започео наступом Србских православних појаца и интонирањем српске химне након чега су се окупљенима обратили представници изборне листе Заветника и руководства покрета.

 

Председник Заветника, Стефан Стаменковски, поздравио је све присутне, нарочито представнике Срба са Косова и Метохије и Црне Горе и поручио да су Заветници данас једна озбиљна суверенистичка политичка снага коју чине млади и образовани људи као и људи са дугогодишњим професионалним искуством.

 

3101

 

“Ни после четири године од окупљања на барикадама на српском КиМ Заветници нису одустали од свог изворног програма и данас представљају предводника српске националне идеје!”, истакао је Стаменковски.

 

Представник одбора за здравствена и социјална питања Заветника, др Зоран Зечевић, упозорио је присутне на катастрофалне последице НАТО агресије по здравље српског становништва. Он је поручио да ће се Заветници залагати за бесплатну здравствену заштиту која ће бити доступна свима под једнаким условима.

 

Након тога присутнима се обратио драматург Божидар Зечевић, први од кандидата за народне посланике листе “За слободну Србију”, који је упозорио на деградацију српске културе коју актуелни режим спроводи путем усвајања спорног Закона о култури. Он је представио мере Заветника за обнову српске културе међу којима најважније место заузима управо заштита и очување српског језика и ћирилице.

 

13059398_10207842592730494_914525346_n (1)

 

Представница Грађанске иницијативе за необавезну вакцинацију, Снежана Терзић, поручила је да актуелни режим намеће присилну вакцинацију и нарушава право родитеља да слободно одлучују о здрављу свог детета.

 

“Наше удружење подржава Заветнике јер сматрамо да је Србији потребна смена политичких генерација!”, истакла је Терзићева.

 

13076765_1183331641717367_8331813670346988947_n

 

Кандидати за народне посланике из Ниша и Краљева, Марија Ђорђевић и Страхиња Ерац, представили су проблеме са којима се данас суочавају њихови суграђани и поручили да Заветници имају конкретан програм који ће омогућити развој домаће пољопривреде и спречити одлазак младих и образованих људи из Србије.

 

Члан Национално-политичког савета Заветника, Станислав Гашпаровски, представио је кључне тачке спољнополитичког програма покрета. Он је поручио да је неопходно сачувати државни суверенитет и развијати сарадњу са државама које поштују принципе међународног права, садржане у Повељи УН.

 

“Први корак Заветника када дођу на власт биће прекид погубних преговора са ЕУ и очување КиМ у саставу Србије!”

 

Скуп је својим обраћањем закључио носилац изборне листе, Милица Ђурђевић, која је изјавила да су за разлику од оних који дају празна обећања, Заветници дали Завет за слободну и суверену Србију.

 

140

 

“Ми ћемо се борити за српско Косово и Метохију, за српско село, за права радника и сељака, за заштиту домаћег земљишта и подстицај домаће производње, за породицу, повећање наталитета, за права мајке и детета! Програм Заветника није писан у страним амбасадама већ руком српског народа који данас стоји уз оно што раде Заветници!”, поручила је Ђурђевићева.

 

Листа Заветника на предстојећим изборима наступа под редним бројем 10.

Тагови: