Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

22:49

 

Украјински нацисти су и вечерас нападали Спартак, Волво центар, аеродром, Старомихајловка. Ситуација и даље остаје напета.

 

 

17:12

 

Према саопштењу Министарства одбране украјинске снаге су за протекла 24 сата 147 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Зајцево, Коминтерново, Докучаевск, Јасиновату, Волво центар, аеродром, Спартак, Старомихајловку.

15:35

 

Украјински нацисти и даље нападају. Током ноћи и јутра наставили су са нападима на ДНР. Стратешки циљеви напада и даље се не мењају. Интензивно се напада Зајцево а нападају се и северна предграђа Доњецка. Такође нападају се и Докучаевск као и Јасиноватски пункт.

 

12:21

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР ситуације на линији фронта се није изменила и карактерише се као напета са очекивањем напада.

 

Током ноћи укронацисти нису нападали територију ЛНР али су зато јутрос напали Калиновку испаливши 10 пројектила.

 

НМ даље наводи морал украјинске војске и даље пада и да због издаје од стране команде су све чешћи случајеви дезертерства. Из тог разлога кијевска хунта одлучила је да украјинску војску повуче са појединих положаја и да на њихова места доведе нацисте из Десног сектора. То је за сад урађено у околини Славјаносербска.

 

Синоћ током ноћи укронацисти нису мировали ни на линији фронта према ДНР. Нападали су околину Горловке као и пункт Јасиновату.

Тагови: ;