Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

20:52

 

Током поподнева укронацисти су поново започели са гранатирањем Јасиновате и њене околине. У овом моменту нема информација о жртвама.

 

Око 18:44 поново је гранатирано подручје северно од Горловке. Повремено се напада и Докучаевск.

 

17:21

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за последња 24 сата 181 пут напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Широку Балку, Зајцево, Горловку, Докучаевск, Саханку, Петровски и Трудовски рејон Доњецка, Јасиновату. Током напада један војник ДНР је погинуо а три су рањена.

12:21

 

Ситуација у зони одговорности Народне милиције ЛНР није се изменила последњег дана. Током јучерашњег дана украјинске снаге су 7 пута напале територију ЛНР. Нападали су Логвиново, Калиновку и Красни Лиман.

 

Украјинске снаге настављају са ојачавањем својих борбених положаја нацистичким батаљонима и страним плаћеницима.

 

Украјински окупатори, синоћ су нападали западна предграђа Доњецка као и насеље Саханку на југу ДНР. Трудовски рејон Доњецка нападали су од 20:00 до поноћи.

 

Становништво Маринке саопштава да су се скоро целе ноћи чуле детонације.

 

Током ноћи гранатирани су и Зајцево као и Јасиноватски пункт на деоници пута Доњецк-Горловка.

 

Током гранатирања Трудовског рејона погинуо је један борац ДНР док је током гранатирања Горловке један борац рањен. Он је пребачен у болницу у Јенакијево и он је ван животне опасности.

 

 

 

 

Тагови: ;