Не слажу се сви Немци са акцијама Председника Турске. За разлику од немачке Владе, они не сматрају да Ердоган води адекватну политику.

 

Политичка дискусија током једне емисије у Немачкој је открила огромно незадовољство међу немачким новинарима и гледаоцима у вези са Председником Реџепом Ердоганом, пише Die Welt, а преносе РИА Новости.

 

1438528157_erdogan

 

У ТВ емисији је била реч о питањима која се односе на унутрашњу и спољну Едоганову политику, као што је реализација Споразума Анкаре са ЕУ за решење миграционе кризе, операције против Курда и положај Турске у међународној заједници. Међутим, најжешће реакције су биле на његов однос према слободи медија. Углавно преовладава мишљење да је на челу Турске вероватно ментално лабилна особа.

 

«Ердоган је клинички случај», рекао је новинар Улрих Кинцле.

 

«На крају крајева, онај који тужи 2000 људи због јавне критике, не може бити читав у глави», каже он.

 

Кинцле је описао Председника Турске као «неосултана» преосетљивог на критике. Очигледно, новинар се не боји да буде међу оних 2000 о којима је говорио.

 

Учесници у дискусији су изразили мишљење да данас о било каквој демократији у Турској не може бити говора јер је «послато у затвор више новинара него што је оних који раде».

 

У дискусији је само један човек био вољан да говори у одбрану турског Председника. У питању је Озан Џејхун, немачки политичар турског порекла, за кога се тврди да је Ердоганова особа од поверења.

 

Током емисије Џејхун се дивио доприносу Председника демократизацији Турске, и био је хладан и равнодушан на критику.

 

Ката

Тагови: ; ;