Најављени суботњи наступ српске певачице Јелене Вучковић у Шибенику, изазвао је оштре реакције удружења хрватских бранитеља, и сукоб са власником клуба у коме је наступ планиран.

 

sibenik

 

 

Наиме, председници четири шибеничка бранитељска удружења објавили су саопштење у којем су истакли да им је «неприхватљиво да се у Крешимировом граду поновно организују «оргије четничких фолк певача». Рецимо не, и онима који такве догађаје организују» стоји у саопштењу које потписују у име жупанијске ХВИДР-е Младенко Спахија, ХВИДР-е Шибеник Марко Скејо, УДВДР-а Шибеника Миљенко Пољичак и Удружење специјалне полиције – Јастребови Дамир Вученовић.

 

Антон Добра, власник клуба у ком треба да наступи српска певачица, случај је пријавио полицији, која сада проверава да ли је учињено казнено дело говора мржње у саопштењу шибеничких бранитеља.

 

«Од уласка у простор одржавамо разне културно забавне програме и по први пут икад, искључиво зато јер публика тражи такав види забаве, одлучили смо се за овај суботњи концерт. Наглашавам да такав проблем стално пролази у свим другим шибеничким, водичким, книнским и осталим клубовима и локалима у жупанији и није ми јасно зашто је некоме пало на памет баш на мени да лицемерно тренирати патриотизам. Тим више, што су својим смешним саопштењима учинили казнено дело злочина из мржње, називајући четником младу београдску певачицу која нема везе с четништвом «- каже Добра и подсећа да су последњих година у Шибенику најнормалније наступали Сандра Африка, Ана Николић, Милица Тодоровић, Жељко Самарџић, Саша Матић и многи други.

 

Антон Добра је домобранитељима поручио је да пусте људе да раде свој посао а да партизане и усташе оставе у прошлости.

 

«Дечки, био сам где и ви, био сам у рату пре свих вас, али није ми пало на памет након рата седнем на државне јасле, као ратни плен узмем пензију и држим проповеди, него сам се ухватио посла и у задњих 20 година, запослио сам преко стотину људи. И шта сад? Да се вама оправдавам јер радим и кроз порезе нашој домовини плаћам и све вас» — поручио им је Антон Добра.

 

Он тврди да су неки од неки од потписаних долазили да рекетирају.

 

» Долазили су у мафијашком маниру маниру, обилазили не и нудили се да ће они организовати чуварску службу локала, а неки од ових који ме данас прозивају озбиљно су ми претили пре неколико дана. Као што сам пријавио и полицији, пред запосленима су ми поручили да они немају шта да изгубим, али да ја имам. ‘Овде ће хрватска крв потећи и бројаће се мртви на Бању!’, поручио ми је један од њих — тврди Добра.

 

 

БЛИЦ

Тагови: