Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

18.44

 

Данас током поподнева чуло се неколико експлозија у околини Маринке и Горловки.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 296 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Горловку, Зајцево, Широку Балку, Докучаевск, Саханку, Јасиновату и Петровски рејон Доњецка. Током напада погинуо је један припадник војске ДНР.

 

Украјински нацисти настављају са диверзијом против цивилног становништва Донбаса. Тако су јуче без икаквог објашњења прекинули снабдевање гасом града Первомајска. Као резултат тога без гаса су остали болница, школа, као и други витални објекти.

15:55

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР ситуација у зони одговорности НМ није се изменила у последње време и може се дефинисати као напета. И протеклог дана укронацисти су традиционално нападали Логвиново. Жртава на срећу није било.

 

Војска ДНР саопштава да су укронацисти синоћ нападали околину Доњецка и Горловке као и Докучаевск. Током напада погинуо је један војник ДНР.

 

13:15

 

Према информацијама из окупираног града Мариупољ тамо су дошла двојица специјалиста америчке војно поморске флоте. Они су гледали мариупољски Трговински центар као и луку и осматрали све зграде около. Претпоставља се да су разматрали могућност минирања луке и Азовског мора.

Тагови: ;