Србину суде у згради где су мучили српски народ

Милан Мандић огорчен што му се суди у згради која је у рату била логор за Србе. Било ми је тешко да овде уђем, каже он, коме је у последњем рату убијено 38 чланова породице.

 

rs sudn milan-mandic_620x0

 

Србину суде у згради где су мучили српски народСрбину суде у згради где су мучили српски народ

Ово је за „Новости“ изјавио председник Удружења породица погинулих и несталих особа Сарајевско-романијске регије Милан Мандић, после рочишта у петак у Суду БиХ у Сарајеву, по тужби против њега и ТВ Елта за изазивање националне, расне и верске мржње, раздора и нетрпељивости.

 

Кривичну пријаву против Мандића и ТВ Елта поднели су представници бошњачких удружења из Сребренице, због његових изјава на овој ТВ о дешавањима у Сребреници у јулу 1995, те да ће иступе Мунире Субашић и Хатиџе Мехмедовић, представница „Мајки Сребренице“ о геноцидној творевини РС, „стићи Божја правда“.

 

Мандић и представници ТВ Елта су негирали кривицу.

 

“ Уместо да процесуирају оне који су убијали Србе у протеклом рату и чинили невиђена зверства, они суде мени коме је у рату убијено 38 чланова најближе породице. То су углавном били цивили и свега неколико војника „- разочаран је Мандић оваквим потезима правосуђа БиХ.

 

Он је казао да му је било тешко ући у зграду Судa БиХ, јер је била логор за Србе од 1992. до 1995.

 

 

НОВОСТИ

Коментари: