Дечак који је побегао из националне митологије с рекетом уместо буздованом, који пијуцка чај од нане уместо да лоче рујно вино, постао је далеко значајнији играч него што је то носилац титуле најбољег спортисте света.

 

novak-djokovic

 

Како је српски киборг који грицка пахуљице уместо да мљацка прасетину, који живи у пентхаусу у Монте Карлу, уместо у чардаку ни на небу, ни на земљи, постао ел команданте глобалне идеолошке револуције, значајније од успостављања новог тениског поретка?

 

Зато што је Ноле стигао из уклетог запећка света, задња пошта Србија и пружа лош пример. Ноле је живи доказ да дечак који је изронио из балканске мочваре може да сруши давно успостављени поредак мегакорпорација у којима нема места за уљезе из малих народа којима у таквом кастинском свету није дозвољено ни да скупљају лоптице. Евентуално би могао да полива терен цревом.

 

Зато свет неће заволети Новака. И не само да ће га све отвореније презирати, већ ће чинити додатне напоре да га уклони! С обзиром на то да гa с терена не могу почистити остарели Федерер, преморени Надал или анксиозни Мареј, ствар је препуштена медијским смечерима, као што је чувени дневник „Вашингтон пост” који га је неумесно упоредио с озлоглашеним америчким бициклистом Ленсом Армстронгом, чија је невероватна спортска каријера уништена допинг скандалом.

 

 

Напади на Нолета започели су критикама за сексизам, а настављени константним алузијама на Нолетову невероватну издржљивост која, ето, није резултат клопања непрсканог поврћа, већ убризгавања хемије.

 

 

Или је све то само још једна антисрпска завера? А свака је завера, као ракија. Што јача – то боља. Наиме, удара право у мозак!

 

 

 

Опширније

 

 

 

Тагови: ; ; ;