Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

15:00

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 305 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Зајцево, Саханку, Доњецки аеродром и Трудовски рејон Доњецка.

 

Министарство саопштава да се локално становништво последњих дана жали на понашање украјинских војника на пунктовима на линији разграничења, посебно Мајорску и Еленовки. Наиме украјински војници траже разлог како би грађане који прелазе линију разграничења што дуже задржавали и тако од њих праве живи штит на својим пунктовима.

 

Министарство је саопштило и да је украјинска војска на Донбасу почела да користи ремонтовану, радиоактивну војну технику из Чернобила. Информација је стигла из украјинског генералштаба и води се као «строго поверљива».

 

12:05

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР током ноћи двојица украјинских војника су положила оружје и тражили заштиту од Народне милиције. НМ саопштава да је неколико јединица 54 моторизоване бригаде ВСУ под дејством алкохола ушло у неутралну зону и почели да пуцају једни на друге. У страху за сопствени живот два припадника ВСУ кренули су према положајима ЛНР и предали се.

 

У подручју Станице Луганске евидентирано је присуство страних војних инструктора за које се претпоставља да обучавају украјинску војску.

 

 

Тагови: ; ;