Непознате особе пуцале су прошле ноћи на кућу српске породице Шиљковић у селу Рудица у општини Клина. Повређених није било. Случај је пријављен тзв. Косовској полицији.

 

ovk-lipljan

 

У тренутку напада у кући су били отац и син, а у инцидент у је причињена материјална штета, четири хица завршила су у зиду куће, речено је у Министарству за повратак и заједнице.

 

Инцидент, који се догодио око један сат након поноћи, најоштрије је осудио министар за повратак и заједнице Далибор Јевтић. Он је нагласио да „оваквим негативним појавама сви енергично треба да се супроставе, како би друштво на КиМ било друштво без страха и како би сви живели у миру“.

 

У селу Рудица живи десетак српских повратничких породица, а у општини Клина напади на повратнике и њихову имовину су чести.

 

 

 

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић осудио је напад на кућу повратничке породице у близини Клине на Космету и затражио од власти у Приштини да пронађу нападаче.

 

Он је оценио да су српске породице у општини Клина најчешћа мета напада „екстремиста и криминалних група“, а да тзв. Косовска полиција и међународна заједница нису ништа урадиле тим поводом.

 

 

ИН4С

 

Тагови: