У суботу је у Риму одржана акција протеста против злочина терористичке организације «Исламска држава». Протесте је организовала италијанска опозициона организација «Омладински фронт».

 

На митингу су биле присутне и присталице Доњецке Народне Републике. Они су на митинг дошли са заставама ДНР.

 

«У акцији протеста учествовало је око 300 људи. Они су одали почаст руском официру и хероју Александру Прохоренку који је погинуо у марту у Сирији током ваздушне операције руске авијације. Велики портрет руског официра демонстранти су носили улицама главног града»- преноси РИА НОВОСТИ.

 

«После месец дана од крвавих терористичких напада у Бриселу ми смо се на дан Светог Георгија окупили на улицама и трговима Рима како би изразили свој протест против монструма из ИСИЛ-а»- рекао је Алфредо Јурио кандидат «Омладинског фронта» за градоначелника РИМА.

 

«Током манифестације одлучили смо да одамо почаст руском војнику Александру Прохоренку који је дао свој живот за ослобађање Палмире. Такође изражавамо поштовање свим руским војницима, пошто је то једина земља која се истински бори против исламског тероризма. За то време Европска унија финансира Турску која злоупотребљава масе миграната које шаље ИСИЛ. Руски војници поново штите слободу и цивилизацију Европе»- рекао је Јурио.

 

Подсетимо официр Александар Прохоренко погинуо је херојски у борби са ИСИЛ-ом у близини Палмире претходно ликвидиравши десет терориста.

 

Указом председника Русије Владимира Путина Прохоренко је посмртно одликован титулом Хероја Русије за храброст и херојство исказано приликом вршења војних дужности.

 

 

ВЕДРАН

Тагови: ; ; ;