Нова српска демократија (НОВА) и Демократска народна партија (ДНП) саопштили су данас да се не одричу идеје о заједничкој држави са Србијом и да су спремне да се боре за обједињавање две државе и два народа уколико се за то у будућности укаже прилика.

 

Nova Srpska demokratija

НОВА и ДНП, део опозиционог Демократског фронта (ДФ), најавили су да ће низом акција обележити деценију референдума о независности Црне Горе када је, по њиховом суду, «украдена» заједничка држава са Србијом и «направљена мала, приватна држава».

«Уколико се у будућности буде указала могућност, ми смо спремни да се у демократском амбијенту боримо за идеју заједничке државе са Србијом и да учинимо све да поново дође до обједињавања наших братских народа и да будемо један респектабилан државни субјект у Европи и на Балкану», поручио је на конференцији за медије у Подгорици председник ДНП-а Милан Кнежевић.

 

НОВА и ДНП се залажу за блиске везе са Србијом и Русијом и противници су чланства Црне Горе у НАТО. Те партије, чланице ДФ-а, већ месецима бојкотују рад Скупштине и протестима траже оставку владе премијера Мила Ђукановића.

 

Организовали су и неколико анти НАТО протеста, а у сусрет јубилеја десет година од обнове државне независности Црне Горе најављују низ активности.На челу и у руководству ових партија су некадашњи челници референдумског блока који се залагао за очување државне заједнице са Србијом.

 

Лидер НОВЕ Андрија Мандић сматра да је идеја заједништва «и даље супериорна и да је будућност Црне Горе у интеграцији, зближавању и заједништву».

 

 

БЕТА

Тагови: ;