Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је вечерас да та партија није задовољна резултатима избора и најавио да се њихова борба наставља. Он је, такође, истакао да очекује нове парламентарне изборе већ за две године.

 

seselj tvit

 

 

Шешељ је истакао да је за ту странку најважније у овом тренутку то што је повратила парламентарни статус.

У првом обраћању новинарима у седишту странке, Шешељ је рекао да ће радикали у парламенту покушати да испуне очекивања грађана који су за њих гласали и да ће за говорницом «доказати своју супериорност».

Шешељ је оценио да је ситуација у Србији тешка и проценио да ће нови ванредни избори бити одржани већ за две године, а да су наредне године у плану и председнички избори.

«Како ствари стоје, избора нам неће недостајати», рекао је Шешељ.

Говорећи о ранијим наступима СРС у парламенту, када је било инцидената и недоличног понашања, Шешељ је рекао да су се посланици радикала тако понашали само онда када им је владајућа већина ускраћивала нека права.

Он је додао да ће у наредном сазиву радикали покушати да упристоје парламент и да подигну ниво скупштинских расправа јер су, у протеклом периоду, за говорницу углавном излазили некомпетентни посланици.

 

Тагови: ; ;