Лидер Српске напредне странке Александар Вучић рекао је да је Председништво СНС-а одлучило да 28. маја одржи ванредну скупштину странке. Поносни смо што смо чисто као суза, најчистије могуће, победели на изборима, поручио је Вучић.

 

SNS konferencija

 

Вучић каже да ће, без обзира на то какве ће се белосветске игре играти око листића, СНС поштовати одлуку државних органа каква год да буде.

 

«Током ноћи се много чудних ствари дешавало. Опозиција се јуче ујединила, измишљали су неправилности, а имали смо само направилности које је пријавио СНС везано за Врање и Рибник», рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

 

Истиче да не зна шта би се догодило да СНС није добио апсолутну већину.

 

«Чудне посете, претње, притисци и питања зашто РИК не ради ноћу, а ради, а да нико није питао зашто ПИК не ради, већ спава», додаје лидер СНС-а.

 

Оцењује да су у току ноћи «под чудним околностима» сви прешли цензус и да су се «нагурали» између 5,01 и 6,03 одсто, док је победа СНС-а била чиста као суза.

 

 

Он је рекао да ће се напредњаци бавити Србијом.

 

«Што се нас тиче овај процес остављамо као историјски веома успешан», каже Вучић.

 

Оцењује такође да је одлука о изборима била добра, јер су «умирене тензије».

 

То је прва седница Председништва после ванредних републичких, као и локалних и покрајинских избора.

 

Према последњим резултатима РИК, СНС је освојила 48,25 одсто гласова на републичким изборима, док је на покрајинским освојила 44,29 одсто.

 

 

РТС

Тагови: ; ;