Власти Крима неће дозволити одржавање геј параде јер то изазива одбојност код већине грађана, рекао је кримски лидер Сергеј Аксенов одговарајући на питање о планираној геј паради током мајских празника.

 

Аксенов

 

«Органи власти неће дозволити пропагирање нечега што је супротно моралним вредностима друштва и што изазива одбојност код већине становника Крима. Ми никог не дискриминишемо, не улазимо у лични живот појединаца, нека свако живи како мисли да треба, али ми смо дужни да заштитимо људе а посебно омладину од активности које имају за циљ уништавање моралног здравља народа»- рекао је Аксенов.

 

Према његовим речима оваква одлука власти представља «право и дужност» пошто организатори имају само један циљ а то је да изазову скандал из ничега.

 

«Организатори имају само један циљ а то је да скрену пажњу на себе и издигну се од нуле»- рекао је он.

 

Неформални лидер ЛГБТ организације у Русији Николај Алексејев раније је саопштио да планира током мајских празника да одржи митинг у Симферопољу, ради подршке ЛГБТ заједници. Он је на митинг позвао своје присталице из Москве, Санкт Петербурга и других руских градова.

 

Потпредседник владе Крима Дмитриј Полонски препоручио је свима који желе да држе геј параду да иду у «слободну Геиропу са потпуном толеранцијом».

 

 

НОВОСТИ КРИМА

 

 

Тагови: ; ;