Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

19:18

 

Данас је украјинска војска поново спречила покушај обланвљања гасовода између Маринке и Доњецка. Само пола сата након почетка рада инжињери су били принуђени да напусте простор јер је украјинска војска започела гранатирање. На лицу места су били и представници Специјалне мониторинг мисије ОЕБС-а и Министарства одбране ДНР. Ово је већ трећи пут да се покушава обновити гасовод јер су украјински нацисти и претходна два дана гранатирањем прекидали рад.

15:00

 

Око 12:00 украјински терористи су поново отварали ватру на подручје Зајцева. Експлозије су се чуле и у Доњецку и Макејевки.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 66 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Старомихајловку, Јасиновату, Докучаевск, Зајцево, Волво центар, Аеродром. Током напада рањена је једна цивилка рођена 1944 године.

 

13:24

 

Јутрос су се чуле неколике експлозије у Маринки, Красногорловки и Докучаевску

 

 

 

11:45

 

Око поноћи укронацисти су из окупиране Маринке гранатирали Трудовски рејон Доњецка. Такође су гранатирали и Старомихајловку.

 

Ноћ пред Врбицу украјински терористи су гранатирали село Правдовку 20 километара од Константиновке. Том приликом оштећена је локална црква. Прес центар штаба «АТО» оптужио је војску ДНР за овај напад.

 

Око 23:00 непријатељ је поново започео нападе на Зајцево. Такође су нападали и село Гурти северозападно од Горловке и том приликом је рањена једна мештанка. Она се налази у тешком здравственом стању.

 

 

 

Тагови: ; ;