Од 60 приговора РИК је поништио изборе на 15 бирачких места, тако да ће на тим местима избори бити поновљени. На тим местима уписано је више од 18.000 бирача.

 

Sednica-Rika-odluke

20.15 

РИК одлучио да се избори понове на још осам бирачких места, тако да ће гласање бити поновљено на укупно 15 места у Србији.

 

19.35 

Ноћас ће бити објављени нови прелиминарни резултати избора, најављено је из РИК-а, јавља репортер РТС-а.

 

19.05 

Почела је трећа седница РИК-а на којој се одлучује о преосталим приговорима на изборни процес.

 

 

Републичка изборна комисија је на вечерашњој седници донела одлуку да се избори понове на још осам бирачких места – у Врању, Нишу, Јагодини, Бачкој Тополи, Сремским Карловцима, Ужицу, Кладову и Београду, тако да ће гласање бити поновљено на укупно 15 бирачких места у Србији.

 

РИК је усвојио приговоре на неправилности гласања на бирачком месту 65 у Врању, 23 у Пантелеју у Нишу, бирачком месту 29 у Јагодини, Бачкој Тополи на месту 9, као и у Сремским Карловцима (бирачко место број 5).

 

Такође, гласање ће бити поновљено у Ужицу на бирачком месту 86, у Кладову на месту 24 и у београдској Палилули на бирачком месту 48.

 

Као један од примера РИК је истакао да су у Врању на бирачком месту 65 била уписана 443 гласача, а у кутији је било 445 листића.

 

Раније је донета одлука да избори буду поновљени на по једном бирачком месту у Врању (место број 24) и Јагодини (место број 57), као и на једном бирачком месту на Новом Београду и четири у Нишу.

 

Рок за одлучивање о приговорима је истекао у 20 сати.

 

РИК треба да се изјасни за још око 100 бирачких места за које су пријављене логичке и статистичке грешке.

 

Тагови: ; ;