Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

 

22:54

 

Током поподнева и вечери украјински окупатори су повремено нападали јасиноватски пункт.

 

Из Доњецка и Макејевке чуле су се неколике експлозије.

 

Током ноћи чули су се рафали у Путиловки, Спартаку и Доњецком аеродрому.

 

 

16:49

 

Око 14:20 у Горловки су се чуле експлозије из правца јасиноватског пункта.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 248 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Саханку, Јасиновату, Докучаевск, Еленовку и Петровски рејон Доњецка. Током напада гранатирали су цивилне циљеве између осталих и дечији интернат у Трудовском рејону Доњецка.

 

Извиђачи ДНР саопштавају да на свим деловима фронта, Мариупољском, Доњецком и Горловском регуларне јединице украјинске војске замењују припадници нацистичких батаљона.

 

13:34

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР ситуација у зони одговорности ЛНР није се битно изменила и остаје напета са очекивањем напада. Током протеклог дана евидентирана су два напада од стране укротерориста на насеље Калиновка.

 

Народна милиција саопштава да су се у насељу Станица Луганска појавила два аутомобила са ознакама «Ајдар» и «Торнадо». Из њих су изашли униформисани људи за које се претпоставља да су припадници Десног сектора пошто имају црвено црне ознаке на униформама.

 

Ни у ДНР укронацисти нису мировали, нападали су на свим правцима Доњецком, Горловском и Мариупољском. Локални лидер села Зајцево Ирина Дикун нашла се унутар снајперске ватре укронациста. Она је рекла да је успела да махинално легне на земљу док су јој над главом пролетела два метка.

 

 

 

Тагови: ; ;