Власник портала «Нет прес», Коста Крпач, један од аболираних у афери прислушкивања, пронађен је мртав у свом стану у Скопљу.

 

Zgrada u kojoj je Krpac pronadjem mrtav

 

Полиција је тело Крпача нашла с прострелном раном у грудима, јављају македонски медији.

 

Првобитно су полицајци били позвани зато што је из стана Крпача, који се налази у центру Скопље, пуцано у комби који је био на паркингу преко пута зграде.

 

По тој пријави, полиција се упутила у стан Косте Крпача и позвала његову супругу, која ради у Управи за безбеднст, да откључа врата стана. Када су ушли у стан, пронашли су мртвог Крпача.

 

Према првим полицијским претпоставкама, ради се о самоубиству, али се, како је саопштено, истражују и друге опције.

 

Коста Крпач се нашао на листи политичара и њихових сарадника које је председник Македоније Ђорђе Иванов аболирао 12. априла, али до сада из Специјалног тужилаштва за прислушкиване разговоре још нису објавили због чега су истраживали Крпача.

 

Према македонским медијима, Крпач је на листи помилованих заједно с Владиславом Стојковићем и Христијаном Паневим, и њихова имена се повезују с тзв. «бомбом Зорна Злева», односно набавком израелске опреме за прислушкивање и митом које се повезује с том набавком.

 

Коста Крпач је био диркетор фирме «Финзи», на чији рачун су легле паре за посао са израелском опремом. Та фирма се води ка власник информативног портал Нет прес, који је близак владајућој странци ВМРО-ДПМНЕ.

 

РТС

 

Тагови: ;