Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

22:17

 

Током вечери укронацисти су нападали Зајцево, Горловку, Докучаевск, Јасиновату и Логвиново. У Маринки су се повремено чуле експлозије.

 

17:02

 

Према саопштењу Министарства одбране украјинске снаге су 248 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Зајцево, Саханку, Докучаевск, Еленовку, Трудовски и Петровски рејон Доњецка, Коминтерново, Јасиновату.

 

 

13:58

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР ситуација у зони одговорности НМ није се изменила и квалификује се као напета са тенденцијом ка нападу. Током претходног дана украјинске снаге су 4 пута напале територију ЛНР. Нападали су Лозовое, Санжаровку и Красни Лиман где је теже рањен један припадник Народне милиције.

 

 

 

 

 

12:43

 

Украјинске снаге су синоћ око 23:00 поново напале село Зајцево. Напад је трајао до поноћи. Информације о жртвама у овом моменту нису познате.

 

Украјински терористи ноћас око 02:45 напали су из минобацача контролни пункт Еленовка. Том приликом погинуло је 5 цивила а 8 је рањено. Међу погинулима је и једна трудна жена која је добила велики број рана од гелера и није могла преживети. Међу повређенима је и петнаестогодишњи дечак који је пребачен у трауматолошки центар. Осим самог пункта погођено је и 6 кућа као и локална болница. Напад је извршен са украјинских положаја из насеља Тарамчук. Непосредно пре напада око 02:00 над овим подручјем примећен је украјински дрон. Пункт је привремено затворен.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР овај напад није био случајан. На овом пункту била су само цивилна возила и није било војних возила. Велика веротноћа је да су напад извршили припадници нацистичког батаљона Ајдар.

 

 

Тагови: ; ;