Љубиша Прелетачевић Бели и његова странка ноћас су постали популарна вест широм света. О њима пишу Washington Post, Abc News, Daily Mail, Fox News…

 

beli1

 

«Група која је настала као пародија на изборе постала је право изненађење у српској градићу», пишу страни медији о Луки Максимовићу и његовим пријатељима који су почели из забаве, али су убрзо постали права сензација након што су се кандидовали на изборима и заузели другу позицију у београдској Општини Младеновац.

 

Како даље преносе страни медији, успех ове сатиричне групе изгледа показује свеопште разочарење политичарима у кризом погођеној Србији и жељу за свежим, младим некорумпираним људима.

 

Максимовић и његови пријатељи су такође изненађени резултатима избора.

 

«Ово је шок. Нико од нас није искусан политичар», рекао је 24-годишњи студент медија и комуникације за The Associated Press, а преноси bizlife.rs

 

«Све је почело као шала. Желели смо да правимо видео снимке који исмејавају српску политичку сцену».

 

Максимовић је описао свој алтер его — Љубишу Прелетачевића Белог — као најгору могућу верзију типичног српског политичара: Он је бучан и непоштен, поседује неки мутан посао и не подлеже никакавим правилима. Обећава послове и боље животе и никад не испуњава обећања.

 

Погледајте видео Српски Борат

 

Током кампање, Прелетачевић прави пародије на српском политичку реалност. Голих груди спашава дете од имагинарне опасности, држи животињице, дели фалсификоване факултетске дипломе и обећава здравије сендвиче од својих супарника.

 

Међу коментарима на ову вест нашао се један занимљив..прогласили су Белог «Српским Боратом».

 

Страни медији даље објашњавају да је презиме Прелетачевић симболично.

 

Изборна листа «Бели — Само јако — Лука Максимовић» освојила је 21,1% гласова и имаће у локалном парламенту 13 одборника.

 

Ката

Тагови: ; ; ;