У наставку ископавања јаме Радача код Мостара пронађено је више посмртних остатака за које се претпоставља да припадају особама српске националности из протеклог рата, који су, након што су бачени у јаму, затрпавани бетоном како би се прикрили трагови, саопштено је из Државног тужилаштва БиХ.

 

Радача

 

Кости и посмртни остаци пронађени су на дубини од око 54 метра, а након вађења посмртних остатака биће спроведен процес вештачења и утврђивања идентитета жртава путем ДНК анализе.

 

У саопштењу се наводи да су заједно с посмртним остацима пронађени остаци бетона, што имплицира да су након бацања у јаму тела затрпавана у циљу скривања трагова.

 

Ископавања се и даље настављају, а према прикупљеним доказима и информацијама, у природној јами Радача налази се већи број посмртних остатака, углавном жртава српске националности из претходног рата.

 

Државно тужилаштво БиХ наводи да се ексхумација на том локалитету спроводи дуже време, али посао се обавља отежано јер је реч о изузетно неприступачном локалитету велике дубине, где су нађени остаци бетона, као и минско-експлозивна средства.

 

 

РТС

Тагови: ; ; ; ; ;