Акција «Бесмртни пук» ће се одржати у грчким градовима Атини и Алекандрополису. У грчкој престоници се ова манифестација одржава по други пут. Прошле године је око 200 људи учествовало у акцији.

 

besmrtni-puk23-

 

У Атини су организатори акције Координационо веће руских сународника, руски Центар за науку и културу, општина Калитеа и Организација руских сународника у Грчкој, јављају РИА Новости.

 

Акција «Бесмртни пук» почиње у близини Културног центра «Мелина Меркури» у Калитеи у 17 сати и завршиће се код споменика совјетским војницима у проспекту Сингру, јавио је шеф РЦНК Алекандар Хоменко.

 

«Очекујемо да ће ове године доћи много више људи, јер сада знају о чему се ради», рекао је Хоменко.

 

Увече 9 маја ће се на Тргу Даваки у Калитеи одржати гала вече «Живимо и памтимо», посвећено 71-годишњици победе у Великом отаџбинском рату, у оквиру акције «Георгијевска ленточка».

 

«Министар одбране је ангажовао Дувачки оркестар ваздухопловства Грчке да се придружи акцији. Такође, организован је пренос Параде победе са Црвеног трга у Москви. Вече ће се завршити ватрометом», рекао је Хоменко.

 

Слична манифестација се одржава ове године и у Црној Гори. О детаљима можете прочитати у нашем тексту У ЦРНОЈ ГОРИ 9 МАЈА РУСКА АКЦИЈА «БЕСМРТНИ ПУК»

 

Ката

Тагови: ;