Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

 

21:22

 

Током ноћи укронацисти такође нису мировали. Нападали су на свим правцима. Експлозије су се чуле на подручју Докучаевска, доњецког аеродрома, Волво Центра а такође и у околини Горловке у Зајцеву и Широкој Балки.

 

Министарство за државну безбедност ДНР саопштило је да су његови припадници данас ухапсили групу украјинских држављана који су планирали атентат на лидера ДНР Александра Захарченка. Група је дошла са територије под контролом Кијева и последњих дана је проучавала кретање лидера ДНР. Код њих су пронађена експлозивна средства и они су планирали да експлозив поставе приликом посете стрељачком центру «Артемида» у Доњецку. Сви припадници ове групе налазе се у затвору.

17:26

 

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 216 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Докучаевск, Јасиновату, Петривски и Трудовски рејон Доњецка, Зајцево, Коминтерново, Спартак, Саханку и рудник Гагарина. Ситуација у земљи остаје напета.

 

У доњецку болницу допремљени су рањени током јучерашњег злочина у Еленовки. Рањених је укупно 11 а један цивил је умро од последица рањавања. Поједини рањеници испричали су да су спавали у аутомобилима поред пута пошто кривицом украјинских граничара нису успели током дана да прођу пункт. Одједном их је током ноћи пробудила експлозија. Рањеници су до болнице транспортовани санитетима, као и приватним аутомобилима.

 

 

 

13:02

 

Јутрос око 09:00 украјинска војска отворила је ватру на Спартак. Информације о евентуалним жртвама се још увек утврђују.

 

Ноћас од 23:00 до 04:30 укронацисти су гранатирали Трудовски рејон Доњецка, насеље Јасноје и град Докучаевск, Информација о жртвама у овом моменту нема.

 

Министарство одбране и Министарство за ванредне ситуације ДНР упозоравају становништво да је повећана опасност од диверзантских и терористичких група. Министарства упозоравају грађане да постоји опасност од постављања експлозивних средстава по друмовима и пешачким стазама, а такође на путевима који иду ка гробљима. Грађанима се саветује да се крећу познатим маршутама и да ако примете било какав сумњив предмет одмах контактирају министарства.

Тагови: ; ;