Хрватски портали су објавили да је, у свом образложењу због чега Војислав Шешељ не би требало да буде ослобођен, судија Флавија Латанци написала да је већина судија Трибунала оценила цепање Југославије као незаконито.

 

zan-klod-antoneti-vojislav-seselj_800

 

Тако је Јутарњи лист под насловом «Судија која је хтела осудити Шешеља» пренео читаво образложење судије која сматра да је за њене колеге једини узрок рата у бившој Југославији незаконито отцепљење Хрватске и других држава.

 

Иначе, у њему се може видети пасус који је очигледно заинтригирао јавност у Хрватској а у којем дословце пише: «Напомињем, исто тако, да се већина чланова Већа ослања на разлоге који нису релевантни да би се искључила одговорност Војислава Шешеља», јавља Танјуг.

 

Тако, на пример, већина чланова Већа користи један елемент који је релевантан за реконструкцију општег историјског контекста, као што је ратна ситуација у бившој Југославији чији је једини узрок, по мишљењу већине чланова Већа, било незаконито отцепљење као елемент који је релевантан за њихове констатације у вези са злочинима почињеним на терену или кривичном одговорношћу.

 

Ката

Тагови: