Демократски фронт организоваће у уторак, 3. маја протестни скуп под мотом „Част и брука живе довека“, уочи скупштинске расправе о уласку дела опозиције у Владу Мила Ђукановића.

 

подгорица протест

 

Члан Председништва ДФ-а Небојша Медојевић казао је у изјави за Побједу да ће протестни скуп бити 3. маја, а да ће након тога Фронт одлучити о начину даљих протеста.

 

„У уторак вече биће протестни скуп на којем ћемо изнети своје ставове и чути став грађана у вези овог издајничког споразума, којег су потписали делови бивше опозиције и режим. Видећемо како ће се развијати дешавања и сходно томе доносити даље одлуке. Након протеста у уторак разрадићемо модалитете протеста и испред парламента и у самом парламенту“, рекао је Медојевић.

 

Он је објаснио да Фронт не жели да се врати у Скупштину, коју сматрају „нелегитимном и контаминираном политичком корупцијом“, али због медијске блокаде намеравају да комбинују различите врсте протеста.

 

„Не враћамо се у Скупштину како би дали легитимитет политичкој корупцији, већ због медијске блокаде и тајних дилова између прве и друге породице и медијских монопола. Враћамо се и уносимо протесте у зграду Скупштине“, поручио је Медојевић.

 

 

ИН4С

Тагови: ; ; ; ;