Трећи светски рат може лако бити последица избора Хилари Клинтон на место Председника САД, пише италијанска новинарка Диана Џонсон. Закључак да политика демократског кандидата може представљати претњу глобалној сигурности, Џонстонова је изнела на основу анализе мандата државног секретара Хилари Клинтон.

 

20150303094400_291940

 

Према мишљењу новинарке, Клинтонова је пуно допринела дестабилизацији Блиског истока и одговорна је за све последице које су уследиле. Још 2003 године је гласала за избијање оружаног сукоба у Ираку. Сама Клинтонова не негира своју улогу у томе, напротив — поноси се њоме.

 

Џонсононова подсећа на Хиларино детињство и на породицу у којој је подигнута. Улога родитеља у обликовању будуће политичарке је дефинисала њен начин постизања циља. Новинарка пише да је Хилари рођена у породици републиканаца и конзервативаца. Од детињства су јој родитељи усадили идеју супериорности америчког народа над свим осталим народима и научили је да агресивно постиже жељени циљ. Због тога није изненађујуће да је она, заузимајући једну од водећих позиција у држави, показала све своје лоше људске особине.

 

Џонсонова истиче да, у периоду када је била на месту државног секретара, Клинтонова није случајно постала једна од најагресивнијих политичара у погледу спољне политике коју спроводи Вашингтон.

 

Ако амерички бирачи изаберу Хилари Клинтон, нема сумње да ће њен агресивни начин руковођења бити кључни стил америчке спољне политике и можемо се само бојати последица које то може изазвати. Новинарка сматра да би у случају Хилариног избора, избијање трећег светског рата било неизбежна реалност.

 

Ката

Тагови: