Неколико хиљада демонстраната упало је данас у добро утврђену „Зелену зону“ у Багдаду, у којој се налазе најважније владине институције и стране амбасаде, а неколико њих опљачкало је зграду парламента након што посланици нису гласали за нов кабинет министара, преноси АФП.

 

Ирак Скупштина

Новинар француске агенције наводи да је хиљаде бесних демонстраната ушло у забрањену зону, од којих је неколико њих почело да пљачка зграду парламента.

 

Према речима двоје Ројтерсових очевидаца, више стотина присталица шиитског муслиманског свештеника Муктада ел Садра упало је у „Зелену зону“, а поједини су ушли и у зграду парламента.

 

Демонстранти, који су се окупили испред добро утврђене зоне, прешли су мост изнад реке Тигар узвикујући: „Бежите, кукавице!“, мислећи на, наводи један од очевидаца, посланике који су напуштали зграду парламента.

 

Према информацијама телевизије „Ал Џазира“, међу посланицима има и повређених.

 

Један стражар на контролном пункту рекао је да демонстранти нису претресани пре уласка, а на једном телевизијском снимку види се како они машу ирачким заставама узвикујући: „Мирно, мирно!“, док су поједини стајали на бетонским зидовима који ограђују Зелену зону.

 

 

 

Извор

Тагови: ; ; ; ;