Неколико хиљада демонстраната упало jе данас у добро утврђену «Зелену зону» у Багдаду, у коjоj се налазе наjважниjе владине институциjе и стране амбасаде, а неколико њих опљачкало jе зграду парламента након што посланици нису изгласали нови кабинет министара, преноси AфП.

 

afp_irak-protest_3004

 

 

Новинар француске агенциjе наводи да jе хиљаде «бесних» демонстраната ушло у забрањену зону, од коjих jе неколико почело да пљачка зграду парламента.

 

Према речима двоjе Роjтерсових сведока, више стотина присталица шиитског муслиманског свештеника Mуктада ал Садра упало jе у «Зелену зону», а поjедини су ушли и у зграду парламента.

 

Демонстранти, коjи су се окупили испред добро утврђене зоне, прешли су мост изнад реке Tигар узвикуjући «Бежите кукавице» мислећи на, наводи jедан од сведока, посланике коjи су напуштали зграду парламента.

 

Jедан стражар на контролном пункту рекао jе да демонстранти нису претресани пре уласка, а на jедном телевизиjског снимку види се како они машу ирачким заставама узвикуjући «Mирно, мирно» док су поjедини  стаjали на бетонским зидовима коjи ограђуjу Зелену зону.

 

ТАЊУГ

 

Тагови: ;