Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

17:40

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 213 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Зајцево, Широку Балку, Јасное, Еленовку, Докучаевск, Спартак, Старомихајловку, Коминтерново, рудник Гагарин као и околину аеродрома Доњецк.

 

У ноћи 26 на 27 април украјинска страна је на пункту «Мајорск» задржало 10 аутобуса који су се кретали у правцу Доњецка. Од 22:00 до 01:00 они су цивиле упућивали пешке према пункту ДНР. Из ДНР саопштавају да се ради о провокацији и покушају још једног крвавог злочина сличног оном у Еленовки.

12:32

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР ситуација у зони одговорности НМ није се битно изменила и карактерише се као напета са очекивањем напада. Током претходног дана украјински окупатори су нападали насеље Калиновка. Жртава није било.

 

Украјинска војска синоћ је нападала и западна предграђа Доњецка. Нападали су Спартак, Старомихајловку, Волво Центар и доњецки аеродром.

 

Јутрос се чуло пар експлозија у Докучаевску и Маринки.

Тагови: ; ;