Специјалним авионом из Јерусалима, Благодатни огањ је готово истовремено када и у Москву стигао и у Београд.

 

RUSKI DOM

 

Са аеродрома „Никола Тесла“ колона је кренула према Храму Светог Саве, где ју је дочекао велики број верника, као и председник Србије Томислав Николић.

 

Из храма је огањ, праћен групом  „Ноћних вукова“ из Србије, стигао у Руски дом.

 

Свечаном дочеку у кући руске културе у Београду присуствовао је, уз бројне вернике, и амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин, који је за „Спутњик“ изјавио:

 

„Управо сам дошао из Храма Светог Саве, тамо је започела церемонија, Свети огањ је достављен, храм је препун верника и све пролази у веома свечаној атмосфери. Нама је веома драго што традиција која у Русији постоји већ десет година сада већ другу годину постоји и овде. Данас је достављен Свети огањ из Јерусалима, чекали су га многи, не само у Србији.“

 

Руски амбасадор је рекао да ће Благодатни огањ на разне начине, укључујући и хеликоптере и аутомобиле, бити достављен у многе градове Србије.

„Ја се надам да ће наша сарадња и на овом плану, који је симболичан, представљати још један улог у развој руско-српских односа. Честитам свима празник и желим да прође веома радосно, онако како се радосно празнује у православној Русији“,  рекао је Чепурин.

 

CEPURIN

 

​Из Руског дома, Благодатни огањ је пренет у Руску цркву Свете Тројице у Београду, где је служена ускршња литургија.

 

Чланови мото-клуба „Ноћни вукови – Србија“ испред Руског дома у Београду.

спутник

Тагови: ; ;