Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

17:03

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 353 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападале Зајцево, Јасиновату, Докучаевск, Спартак, Старомихајловку,Коминтерново и Петровски рејон Доњецка.

 

Обавештајна служба ДНР евидентира и даље ротацију и концентрисање украјинске војске дуж линије разграничења. Тако на пример у околини Авдејевке примећени су плаћеници из Пољске и Балтичких земаља.

 

Регуларне јединице украјинске војске планирају да се ослободе нацистичких батаљона. Један од планова је да украјинска војска истури на линију фронта припаднике ових батаљона који би испровоцирали војску ДНР да одговори и тако их уништи. На тај начин украјинска војска се ослобађа ових батаљона у «зони АТО» а истовремено скреће пажњу са догађаја у вези обележавања годишњице трагедије у Одеси.

 

13:10

 

Ситуација у зони одговорности Народне милиције ЛНР није се много изменила. Укронацисти су поново нападали Калиновку, и на њу су испалили око 20 пројектила. Украјинска војска такође наставља извиђање помоћу дронова и Народна милиција је током претходне ноћи успела да обори један дрон. НМ саопштава да је у насеље Попаснаја дошла још једна јединица Националне гарде и да су украјинске снаге помериле своје положаје ближе линији разграничења.

Тагови: ; ;