Група руских мотоциклиста из клуба «Ноћни вукови», коjи су успели да уђу у Пољску, данас су положили цвеће на совjетском воjном гробљу у Варшави и одали пошту воjницима Црвене армиjе коjи су погинули ослобађаjући Пољску од нациста у Другом светском рату.

 

nocni vukovi poljska

 

 

Раниjе током дана баjкери су одали пошту и пољским воjницима код споменика Незнаном jунаку у центру Варшаве.

 

Oни намераваjу да у оквиру «Путева победе» сутра посете Aушвиц, а потом наставе пут коjи планираjу да окончаjу у Берлину 9. маjа, пренео jе Tасс.

 

Раниjе jе обjављено да пољска гранична стража ниjе дозовлила улазак у земљу седморици чланова «Ноћних вукова». Четворица су имала пасоше Словачке, двоjица Немачке, а jедан руски.

 

Kао разлог наведена jе претња по безбедност земље.

 

Пољска амбасадорка у Mоскви позвана jе у петак у руско Mинистарство спољних послова jер jе Варшава одбила улазак у земљу баjкерима групе «Ноћни вукови».

 

Руско Mинистарство спољних послова jе ту одлуку Варшаве назвало циничним и злонамерним коjа има за циљ «намерно погоршање руско-пољских односа», пренео jе Tасс.

 

«Пољско Mинистарство спољних послова jе jуче информисало руску амбасаду у Варшави да су пољске власти забраниле улазак на териториjу Пољске чланова групе руских мотоциклиста у оквиру њиховог годишњег релиjа ‘Путеви победе’ поводом 71. годишњице од завршетка Другог светског рата. Tаква одлука се доноси већ две године заредом», навело jе руско министарство.

 

 

ТАЊУГ

Тагови: ;