Трећи светски рат је већ у току, само је питање када ће прећи у активну фазу..

 

Пол Крејг Робертс

 

Вашингтон води економски и пропагандни рат против четири државе чланце БРИКС: Русије, Бразила, Кине и Јужне Африке.

 

Стуација у Бразилу и Јужној Африци је дестабилизована помоћу исфабрикованих политичких скандала.

У обе земље је веома много политичара и „невладиних“ организација које финансира Вашингтон.

Још тачније: Вашингтон вештачки прави скандал, а онда убацује своје политичке агенте који почињу да траже акције против Владе, а то се онда претвара у акције протеста на градским улицама.

 

pol-kreg-roberts

 

Вашингтон је исто покушао у Кини, односно у Хонгконгу где је организовао „студентске протесте“. Надао је да ће се ти протести проширити даље по Кини, али му се наде нису оправдале.

 

Вашингтон је пробао да исти сценарио „одради“ у Русији, где је испланирао акције протеста против новог Путиновог председничког маната, али је и ту претрпео неуспех.

Да би дестабилизовао ситуацију у Русији, Вашингтон би морао имати ширу подршку унутар саме Русије. Зато је, у сарадњи са највећим њујоршким банкама и Саудијцима, оборио цену нафте са 100 на 30 долара за барел.

То је извршило притисак на руске државне финансије и рубљу.

 

Савезници Вашингтона унутар Русије подстичу Председника Путина да приватизује важне секторе руске економије да би привукао страни капитал који је потребан за покривање дефицита државног буџета и подупирање рубље.

Међутим, ако Путин попусти, ти ресурси ће се наћи изван руске контроле и наћи ће се под влашћу Вашингтона.

Они који на ово подстичу Путина или су издајници или су глупаци. А и једни и други су опасност по независност Русије.

 

Не једном сам упозоравао да су амерички неоконзервативци сишли с ума у својој охолости и умишљености.

 

У својој тежњи да обезбеде америчку хегемонију над светом, одбацили су сваки опрез и покшавају да дестабилизују Русију и Кину.

 

Реализујући неолибералну економску политику, руска и кинеска Влада саме се подмећу под удар Вашингтона.

 

Неразумно се упуштајући у «глобализацију» са коришћењем доллара САД, учешћем у свему платног система Western Union, приливом и одливом сраног капитала, допуштањем пословања америчких банака и давањем дозволе странцима да унутар њихових граница стичу својину, руске и кинеске власти су учиниле све што је потребно за дестабилизовале своју ситуацију. Чак и више од тога.

 

Ако се Русија и Кина не одвоје од западног система и не протерају своје неолибералне економисте, биће принуђене да ступе у рат да би заштитиле своје суверенитет, јављају fakti.org, а преноси Правда.

 

Ката

Тагови: