Амерички државни секретар каже да се нада напретку у преговорима о обнављању прекида ватре широм Сирије, који почиње у Женеви, и мировним преговорима који би довели до краја рата у тој блискоисточној земљи.

 

keri3

 

«Надам се да ћемо успети да постигнемо неки напредак», рекао је Кери на почетку састанка са јорданским Министром спољних послова Насером Џудом у Женеви.

 

«Ово су критични сати. Очекујемо руску сарадњу, а од сиријских власти очекујемо да послушају Русију и да позитивно реагују», додао је он, а преноси Индек.хр

 

Руско Министарство одбране је јуче саопштило да су у току разговори о укључивању сиријске покрајине Алепа у привремени «режим затишја» сукоба, а сиријска војска је потврдила продужење тог режима око Дамаска за још 24 сата.

 

Сиријска војска је објавила «режим затишја» за неке области у петак увече, али у суботу су настављени жестоки сукоби у Алепу, који није укључен у тај план.

 

У петак су САД објавиле да са Русијом преговарају о покушају обнављања примирја у Сирији после бомбашког напада на болницу у Алепу у ком је погинуло 50 људи.

 

Ката

Тагови: ; ; ;