Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

16:27

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 27 пута нападале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Зајцево, Широку Балку, Еленовку и Доњецки аеродром.

 

Министарство наводи да се према њиховим обавештајним подацима на једном од полигона у околини Ровна (Ровењска област-северозападна Украјина) одвија обука украјинских војника и нацистичких батаљона за напад на Донбас.

 

 

13:22

 

Украјински нацисти нападали су јутрос подручја северно од Горловке. Напада су вршили из окупираног насеља Мајорск.

 

Током празника, без обзира на примирје украјински терористи су нападали Старомихајловку, Докучаевск, Еленовку као и Саханку и Коминтерново на југу ДНР. Током напада погинула су два припадника војске ДНР.

 

Током ноћи 30 априла на 1 мај украјински нацисти су послали терористичку групу да изврши диверзију на подручју Старомихајловке. С обзиром да је војске ДНР одговорила они су били принуђени да се повуку остављајући тело свог погинулог припадника, 200-тог по реду.

 

Током ноћи укронацисти су нападали Широку Балку, Јасиновату, Доњецки аеродром. Информација о жртвама у овом моменту нема.

 

Министарство одбране ДНР саопштава да је током 1 маја украјинска војска хапсила мушкарце од 20 до 45 година по Мариупољу. Касније се испоставило да је власт овог окупираног града добила налог да се за 1 мај «бори» против георгијевских ленти.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР ситуација у зони одговорности није се битније изменила и карактерише се као напета.

Тагови: ; ;