Демократски фронт организоваће данас у уторак, 3. маја протестни скуп под мотом „Част и брука живе довека“, уочи скупштинске расправе о уласку дела опозиције у Владу Мила Ђукановића.

 

 

Члан Председништва ДФ-а Небојша Медојевић казао је у изјави за Побједу да ће протестни скуп бити 3. маја, а да ће након тога Фронт одлучити о начину даљих протеста.

 

„У уторак вече биће протестни скуп на којем ћемо изнети своје ставове и чути став грађана у вези овог издајничког споразума, којег су потписали делови бивше опозиције и режим. Видећемо како ће се развијати дешавања и сходно томе доносити даље одлуке. Након протеста у уторак разрадићемо модалитете протеста и испред парламента и у самом парламенту“, рекао је Медојевић.

 

СДП, Демос и УРА потписали су Споразум о стварању услова за фер и слободне изборе који су усагласили са Владом.

 

 

Протест је почео.

Организатори протеста показују филм о свим досадашњим протестима у Црној Гори.

 

Функционери Демократског фронта излазе на бину док народ скандира «Мило, лопове».

 

 

Први говорник, Владо Раичевић из Студентске групе, позива Мила Ђукановића да поднесе оставку и најављује скорашњи протест студената. Опозицију је позвао да не потписује споразум, а ДФ да уђе у Скупштину и тамо протестује.

 

 

Марина Јочић из Демократског фронта позива опозицију, која се како је рекла «продала властима», а посебно позива Лекића и Даниловића, да врати глас народу.

 

 

Портпарол ДНП-а, Милун Ђоговић је, као и Марина Јочић,  позвао ДФ да сутра уђе у зграду парламента.

 

 

Никола Бајчетић, који је претходно три месеца провео у затвору оптужио је власт за добијене батине и казну затвора и такође позвао ДФ да своје протесте пренесу у Скупштину.

 

 

Милутин Ђукановић, посланик ДФ-а, је рекао да је девет посланика Демос-а и УРА-е ушло у парламент захваљујући ДФ-у које су издали определивши се за ДПС уместо за ДФ.

 

 

Бранко Радуловић позива грађане да сутра дају подршку ДФ-у тако што ће се окупити испред скупштине док се буде гласало.

Протестни скуп је завршен песмом Београдског Синдиката «Систем те лаже».

 

 

О сутрашњем гласању и скупу ускоро опширније…

Тагови: ; ;